User login

Navigation

Evropski forum Alpbach

 

V tirolski vasici Alpbach se že več kot 70 let v drugi polovici avgusta zberejo vidni predstavniki znanosti, gospodarstva, politike, kulture in civilnih družb in razpravljajo o nekaterih najpomembnejših temah današnjega časa. Evropski foruma Alpbach slovi po interdisciplinarnih diskusijah, ki se odvijajo v okviru 20 znanstvenih seminarjev in 8 simpozijev. Več kot 200 plenarnih razprav ter delavnic je vsako leto predstavljenih z vidika zdravstva, izobraževanja, tehnologije, politike, prava in gospodarstva.

 

Klub Alpbach Senza Confini že skoraj 15 let podeljuje štipendije za udeležbo na forumu mladim do 30. leta, ki živijo na Koroškem, v Sloveniji ali Severni Italiji ali so v teh državah pridobili večino svoje izobrazbe. Podrobnejše informacije o možnostih štipendiranja so na voljo na spletni strani kluba (http://www.senza-confini.com/scholarship).

 

V tirolski vasici Alpbach bo tudi letos med 16. avgustom in 1. septembrom 2017 potekal tradicionalni Evropski forum Alpbach. Predstavniki znanosti, gospodarstva, politike, kulture in civilnih družb bodo razpravljali o nekaterih najpomembnejših temah današnjega časa. Klub Alpbach Senza Confini tudi letos podeljuje štipendije za udeležbo na forumu. Zainteresirani kandidati se lahko prijavite z življenjepisom, potrdilom o opravljenih izpitih in s kratkim esejem na temo “Conflict and Cooperation”. Prijavite se lahko vsi stari med 20 in 30 let, ki živite na Koroškem, v Sloveniji ali Severni Italiji ali ste v teh državah pridobili večino svoje izobrazbe.

AttachmentSize
call_for_applications_2017.pdf305.04 KB
vabilo_alpbach.pdf279.54 KB