Back to top


13.07.2018

Študenti geografije sodelovali pri izdelavi brkinske kolesarske karte

Študenti drugostopenjskega magistrskega študija geografije na Oddelku za geografijo Filozofske fakultete so dali pobudo za izdelavo brkinske kolesarske karte. Isti študenti so Brkine od blizu spoznali pred približno letom dni v okviru svojega študijskega programa in pod vodstvom mentorice prof. dr. Irme Potočnik Slavič.


Več si lahko preberete tukaj. 

 

Foto: Simon Špilar 

SLIKOVNO GRADIVO11.07.2018

Javna predstavitev ob zaključku Geografskega tabora Zasavje 2018
09.07.2018

Informativni dan o projektu YOUrALPS – Sporočilo za javnost


22. maja 2018 je v centru Triglavskega narodnega parka v Trenti v okviru vsakoletnih Belarjevih dni potekal Infodan o projektu namenjen različnim deležnikom s področja poučevanja v Sloveniji.

V priponki si lahko preberete Sporočilo za javnost!


DATOTEKE
2018_07_09_youralps_infodan_slo_pr_slo_0.pdf


09.07.2018

Usposabljanje in strokovno izpopolnjevanje za osebne asistente mladostnikov in odraslih oseb z avtizmom


Spoštovani!

Osebe z avtizmom (SAM - spektroavtistična motnja) in njihove družine so v družbi zelo ranljiva skupina, potrebujejo podporo na področju krepitve duševnega zdravja, tako pri varovanju duševnega zdravja kot pri rehabilitaciji in pri vključevanju v okolje.

Osebam s SAM lahko bistveno pomagajo spremljevalci in osebni asistenti, ki so posebej usposobljeni za to delo. Uspešno vključevanje v socialno okolje lahko zmanjša ali prepreči razvoj motenj na področju duševnega zdravja. SAM vpliva na življenje celotnih družin, ne le na osebe s SAM.

V programu usposabljanja osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM bodo udeleženci spoznali značilnosti SAM, predvsem področja, na katerih te osebe potrebujejo podporo v vsakodnevnem življenju. Usposabljanje je sestavljeno iz uvodnih seminarjev, ki jih bodo izvajali priznani strokovnjaki iz tega področja (dr. Marta Macedoni Lukšič, dr. Nataša Potočnik Dajčman, Aleksandra Jeličić, Nives Skamlič in Janja Kranjc) osebne asistence mladostniku ali odrasli osebi s SAM ter redne intervizije s strokovnjaki. Udeležba na usposabljanju je brezplačna. Usposabljanje bo potekalo v Ljubljani in v Kopru.

Menimo, da bi bili vaši deležniki zainteresirani za sodelovanje, zato Vas vljudno prosimo, da jim posredujete naše povabilo. Na voljo smo tudi za osebno podrobnejšo predstavitev programa. V tem primeru nas lahko kontaktirate najkasneje do 15. 9. 2018 na zveza.avtizem@gmail.com.02.07.2018

Mladi raziskovalec - razpis UIRS

Podrobne informacije o pogojih za prijavo na razpis so
objavljene na spletni strani Urbanističnega inštituta RS
www.uirs.si/zaposlitve.
 


Mesto mladega raziskovalca

Podrobne informacije o pogojih za prijavo na razpis so
objavljene na spletni strani Urbanističnega inštituta RS
www.uirs.si/zaposlitve.
Vloge z dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev pošljite
do 6. 7. 2018 na naslov: Urbanistični inštitut Republike
Slovenije, Trnovski pristan 2, 1000 Ljubljana, s pripisom
»Za mladega raziskovalca«.

Sporočamo, da je rok za prijavo podaljšan do 31.7.2018