Prijavno okno

Navigacija

Okrogla miza in razstava v Rakičanu

Pozdravljeni,

 

v sklopu tradicionalne prireditve Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu DOBRODOŠLI DOMA, ki se bo letos odvijala v soboto, 8. julija, v dvorcu Rakičan, Murska Sobota, bomo v sodelovanju z Inštitutom za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU (ISIM) ter Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota (PŠK MS) pripravili dva dogodka, posvečena tematiki izseljevanja Pomurcev v svet.

 

V prostorih dvorca bomo tako na ta dan odprli  razstavo Izseljenski časopisi v prekmurščini (avtor: PŠK Murska Sobota), (12:00) takoj za tem pa bo na vrsti okrogla miza na temo Pomurci v svetu (organizator: ISIM ZRC SAZU) (13:00 - 15:00).

 

Na okrogli mizi bosta med drugim sodelovala župan Mestne občine Murska Sobota in avtorica razstave.

 

Vabimo vas, da se udeležite tako razstave kot okrogle mize, nato pa nadaljujete z udeležbo na dogodku Dobrodošli doma, ki ga bo poleg domačih izvajalcev oblikovala vrsta kulturnih skupin naših rojakov iz ZDA, Kanade, Argentine in številnih evropskih držav.

 

V prilogi je program dogodka, ki smo ga poimenovali Pomurci v svetu  in vključuje razstavo in okroglo mizo, prilagamo pa tudi link - povezavo na program celotnega dogajanja v okviru dogodka Dobrodošli doma.

 

Vabljeni!

 

 

 

program Dobrodošli doma: http://www.uszs.gov.si/fileadmin/uszs.gov.si/pageuploads/Program_Dobrodosli_doma_2017_junij.pdf <http://www.uszs.gov.si/fileadmin/uszs.gov.si/pageuploads/Program_Dobrodosli_doma_2017_junij.pdf>