Prijavno okno

Navigacija

Raziskovanje romunskega podeželja

Spoštovani, 

 

pišem v imenu romunske mladinske organizacije Curba de Cultura, ki deluje na romunskem podeželju na področju neformalnega izobraževanja in mladinskega dela. 

 

V okviru Evropske prostovoljne službe (sklad Erasmus+) to poletje pripravljamo projekt, v katerem se želimo skozi etnografsko raziskovanje poglobiti v skupnost v kateri delamo, majhno vasico Izvoarele, tik pod Karpati. Projekt smo zasnovali mednarodno in vanj želimo vključiti tudi prostovoljce iz Slovenije.

 

Naslavljamo vas, ker je projekt odlična priložnost za študente ali absolvente antropologije, kulturologije, etnologije, turizma in drugih družboslovnih ved, da svoje znanje preizkusijo v praksi. Edini pogoj, ki ga postavlja program Erasmus+ je starost 18-30 let, odločilna pa motivacija za priključitev projektu. Akivnosti projekta zajemajo raziskovanje lokalne skupnosti ter pripravo materiala za promocijo kraja, skozi proces pa prostovoljcem omogočamo pridobivanje številnih znanj. K sodelovanju smo povabili tudi Fakulteto za sociologijo v Bukarešti, katere študentje in mentor bodo vključeni v projekt skozi pripravo in podporo  prostovoljcev pri etnografskem raziskovanju. Natančen potek aktivnosti prilagam. 

 

Razpis: http://evs.curbadecultura.ro/index.php/2017/03/30/we-are-looking-for-volunteers-to-unveil-the-village-of-izvoarele/

 

 

Za vsakršne dodatne informacije smo seveda na voljo, 

 

Hvala lepa vnaprej.

S spoštovanjem,


Kristina Piškur.

 

Kristina Piškur | Curba de Cultură

EVS Activities Coordinator

Izvoarele, str. Principală 91A, 

107320, Prahova, Romania

+40754438682 

www.curbadecultura.ro