Back to top
  • Poletna šola geografske mreže GEOREGNET (30. 6.‒ 12. 7. 2019, Ljubljana), v katero je vključenih 19 partnerskih univerz z območja Srednje in Jugovzhodne Evrope. Študentje geografije in predavatelji bodo v sklopu predavanj in seminarskega dela vrednotili razmerje med trajnostnim razvojem in intenzivnostjo rabe regionalnih virov, in sicer s primeri iz Srednje in Jugovzhodne Evrope kot tudi v makro-regionalnem in geopolitičnem kontekstu.

 

  • Mednarodna konferenca EUROGEO, v sklopu katere bodo potekali tudi Ilešičevi dnevi (29.‒31. 8. 2019, Ljubljana in strokovna ekskurzija po Sloveniji). Vabljeni predavatelji iz tujine in Slovenije ter udeleženci dogodka bodo razpravljali o skriti/prikriti geografiji (predavanja, delavnice in posterji).  Več informacij o dogodku je na voljo na spletni povezavi: http://www.eurogeography.eu/2019-conference-slovenia/.

 

  • Okrogla miza (20. 9. 2019, od 10.00 do 13.00, Ljubljana), ki bo s sodelovanjem tudi v širši javnosti znanimi in uveljavljenimi geografi/geografinjami ponudila možnost za razpravo o do sedaj prehojeni geografski poti, stanju in položaju geografije v sedanjosti in perspektivah v naslednjih desetletjih.

 

  • »Srečanje generacij« (20. 9. 2019, od 18.30 do naslednjega dne, Ljubljana): sestavljeno bo iz slavnostne obeležitve naše prve stoletnice in družabnega programa (v soorganizaciji z Alumni klubom AGUL).