Razstava Vida Svetine: Občutki in drugi ekstremni športi

Lepo vabljeni na otvoritev razstave Vida Svetine z naslovom Občutki in drugi ekstremni športi / Feelings and other extreme sports, ki bo v petek, 1. marca 2024, v Galeriji Peti štuk na Filozofski fakulteti. Razstava bo na ogled do 4. aprila 2024.

Vid Svetina (1999) je vizualni umetnik in fotograf. Raziskuje analogno fotografijo in jo kombinira z abstrakcijo (včasih v temnici, drugod skozi mešano medijsko umetnost). Fotografijo je študiral na Visoki šoli Srečka Kosovela v Sežani, Slovenija. Je zelo impulziven umetnik, zato je nenehno v gibanju odkrivanja samega sebe skozi različne vizualne vidike. Trenutno se ukvarja z mešanjem analogne fotografije in abstraktnega konstruktivističnega slikarstva in ilustracije, tako da večinoma dela na platnu in papirju. Imel je že tri samostojne razstave, prva je bila spletna razstava uličnih fotografij, posnetih v Budimpešti, zadnji dve pa je sta bili na ogled na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je razstavljal serijo Grafike in Zine. Prav tako so bila njegova dela del skupinske razstave Fotonične edicije 2 v sklopu Fotonične šole, ki jo pripravlja galerija Photon (1. 9.–16. 9. 2022). Eno izmed njegovih del pa je bilo tudi vključeno v razstavo na Novi Univerzi v sklopu meseca oblikovanja (2022). Od 2. junija 2023 je prav tako razstavljal v prostorih Ministrstva za zunanje in evropske zadeve.

Četrta samostojna razstava z naslovom Feelings and other extreme sports introspektovno povzema dejanja družbe in s kančkom humorja skuša razložiti umetniku, kaj se v svetu dogaja ter kako dogajanje umetnik sam doživlja. Vabljeni na barvit in razgiban vizualni dialog.

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon