Filozofski vidiki ajurvede

Vabljeni na predavanje dr. Ajila Kunhumbidukke Veetila z naslovom Filozofski vidiki ajurvede / Philosophical Aspects of Ayurveda. Predavanje bo v sredo, 23. 11. 2022, ob 18. uri v predavalnici 18 na Filozofski fakulteti UL. Predavanje bo v angleškem jeziku.

*

Dr. Ajil Kunhumbidukka Veetil je bil rojen v tradicionalni družini v Kerali, ki neguje več sto let prenosa duhovnega znanja, med drugim tudi v ajurvedski medicini. Njegov glavni učitelj je bil Swami Sadašivananda Saraswati, učenec filozofa Swamija Dayanande Saraswatija. Diplomiral je s področja ajurvedske medicine, magistriral pa s področja znanosti joge na medicinski fakulteti MVR Ayurveda v Kannurju v indijski zvezni državi Kerala. Poleg poglobljenega študija tantričnih in jogijskih besedil o filozofiji in psihologiji pri številnih uglednih indijskih učiteljih, med drugim pri dr. Jayantu Deopujariju, je usvajal tudi praktično znanje o različnih tehnikah. Danes je certificiran izvajalec kognitivne vedenjske terapije (CBT) in meditacije smriti (CSM), posebne psihoterapevtske tehnike vzdrževanja pozornosti. Je ustanovitelj terapevtskega centra Pulse Intuitive, ki deluje tudi v Sloveniji.

*

V organizaciji Oddelka za filozofijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Inštituta za študije meništva in kontemplativne znanosti in centra Pulse Intuitive.

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju