Osrednja prireditev projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti! 29. september 2023

Z željo približati raziskovalno dejavnost mladim bo v petek, 29. septembra 2023, na Mestnem trgu, v Magistratu in Pritličju ter na 16 drugih lokacijah v Ljubljani potekala osrednja prireditev projekta Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti!

Obiskovalci bodo lahko srečali raziskovalke in raziskovalce fakultet in akademij Univerze v Ljubljani ter njihove številne sodelavke in sodelavce z drugih znanstvenoraziskovalnih ustanov. Ti bodo odprli vrata svojih fakultet in laboratorijev, predstavili svoje delo in prisluhnili vsakomur, ki ga žene radovednost, predvsem pa mladim, ki se za svojo življenjsko in poklicno pot šele odločajo.

Osrednji dogodek bo na Mestnem trgu, kjer bodo na Znanstvenem bazarju ves dan potekale predstavitve, delavnice, se odvijala predavanja, dogajanje pa bodo spremljali tudi razstave, filmi, koncerti  in nagradni kviz.

Vsi dogodki bodo posvečeni osrednji temi letošnjega projekta Človek, žival, kajti aktualni globalni izzivi se dotikajo tako ljudi kot živali ter odnosa in soodvisnosti človeškega ter živalskega sveta.

Častna pokroviteljica projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti! 2023 je predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar.

Vstop na vse dogodke je prost, saj je Evropska noč raziskovalcev projekt Evropske unije, ki sočasno poteka po vsej Evropi in je financiran iz okvirnega programa Obzorje Evropa 2021–2027.

Vljudno vabljeni k ogledu programa in vljudno vabljeni na Noč!

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan