Rostoharjevi dnevi 2020: Psihološki pogledi na pandemijo COVID-19

Oddelek za psihologijo Filozofske fakultete vabi k udeležbi na srečanju Rostoharjevi dnevi 2020: Psihološki pogledi na pandemijo COVID-19, ki bo preko spleta (preko aplikacije Zoom) potekalo 24. in 25. septembra 2020.

Organizatorji letošnje Rostoharjeve dneve posvečajo izbruhu koronavirusne bolezni, ki je pustila močan pečat na vseh področjih našega življenja. Želijo si, da se strokovna in širša javnost seznanita z izsledki raziskav in s primeri dobrih praks pri soočanju z izzivi, ki jih prinaša izbruh COVID-19. Letošnji Rostoharjevi dnevi so tako namenjeni slovenskim psihologom in strokovnjakom s sorodnih področij, študentom psihologije ter širši javnosti, da si izmenjajo raziskovalne izkušnje in nova spoznanja ter se seznanijo z izsledki raziskav in s primeri dobrih praks pri soočanju z izzivi, ki jih prinaša izbruh COVID-19.

24. septembra 2020 bodo popoldne namenili predstavitvi izsledkov raziskav, z različnih področji, v katerih so avtorji naslovili izbruh koronaviruse bolezni.  

25. september 2020 pa bo namenjen izmenjavi dobrih praks s strokovnjaki. V okviru treh okroglih miz bomo naslovili področja šolstva, dela in duševnega zdravja.  

Podrobnejši program, skupaj s povzetki prispevkov in krajšimi opisi okroglih miz, lahko najdete na tej povezavi.

Dodatne informacije o srečanju pa lahko najdete na tej povezavi.

Spletne povezave do posameznih sekcij in okroglih miz v aplikaciji Zoom so dostopne v tem dokumentu.

Udeležba na srečanju je brezplačna, vseeno pa  za lažje načrtovanje spletne konference prosijo, da svojo udeležbo potrdite do 20. septembra 2020 na povezavi. Povezava za udeležbo na konferenci bo objavljena po zaključku prijav in prijavljenim posredovana tudi po e-pošti. 

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan