Priznanje japonskega ministra za zunanje zadeve Katedri za japonologijo na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete

Predstojnik Oddelka za azijske študije doc. dr. Luka Culiberg in japonski veleposlanik v Sloveniji Nj. Eks. Hiromichi Matsushima

Predstojnik Oddelka za azijske študije doc. dr. Luka Culiberg in japonski veleposlanik v Sloveniji Nj. Eks. Hiromichi Matsushima

Katedra za japonologijo na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete je prejela priznanje japonskega zunanjega ministra, ki jo je 14. junija na svoji rezidenci podelil veleposlanik Nj. Eks. Hiromichi Matsushima.

Priznanja zunanjega ministra se podeljujejo posameznikom in skupinam z izjemnimi dosežki na mednarodnem področju kot priznanje za njihov prispevek k spodbujanju prijateljstva med Japonsko in drugimi državami.

Katedra je priznanje prejela za pomemben prispevek k izobraževanju na področju japonskega jezika in promociji japonske kulture v Sloveniji.

Veleposlanik Matsushima je na slovesnosti podelil priznanje predstojniku Oddelka za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani dr. Luku Culibergu in se mu zahvalil za prispevek oddelka. Dr. Culiberg se je zahvalil veleposlaništvu in Ministrstvu za zunanje zadeve Japonske ter izrazil namero, da bo tudi v prihodnje prispeval h krepitvi dvostranskih odnosov. Dr. Igor Papič, minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije, je čestital katedri in poudaril pomen katedre za krepitev dobrih odnosov med državama.

Čestitke je iz Japonske poslal tudi dr. Andrej Bekeš, zaslužni profesor na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Iskrene čestitke!
 

Zadnje novice

Gostovanje dr. Gregorja Modra in dr. Bare Kolenc na ameriških univerzah

Dr. Bara Kolenc in dr. Gregor Moder (foto: Ana Kovač in Voranc Vogel)

Brumnovo priznanje za gradiva Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik

Gradiva Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik

Nagrada Slovenskega raziskovalnega inštituta za asist. dr. Tino Ivnik

Asist. dr. Tina Ivnik (druga z leve) z drugimi nagrajenkami in nagrajenci (foto: SLORI)