Jezikoslovni dan: 2. študentska konferenca Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje

Datum in kraj: 7. 5. 2024, Modra soba FF UL.

Na Oddelku za primerjalno in splošno jezikoslovje v torek, 7. maja 2024, organiziramo Jezikoslovni dan. To bo že druga konferenca v organizaciji študentk in študentov oddelka za študente jezikoslovja. Vabimo vas, da nam predstavite svoje seminarske naloge, zaključna dela, strokovne članke, rezultate svojega dosedanjega raziskovanja ali pa načrte za raziskovanje v prihodnosti. Dogodek bo potekal v Modri sobi na Filozofski fakulteti UL.

 

Ker je študij primerjalnega in splošnega jezikoslovja naravnan raziskovalno in bomo kot jezikoslovci morali svoje raziskovanje predstavljati na konferencah, simpozijih in podobnih strokovnih dogodkih, jemljite Jezikoslovni dan kot izvrstno izhodišče za začetek svojega znanstvenega in jezikoslovnega udejstvovanja.

 

Če želite predstavljati svoje delo, pošljite povzetek svoje predstavitve v Wordovi datoteki najkasneje do nedelje, 21. aprila, na e-naslov: jezikoslovjeff@gmail.com. Besedilo povzetka (z vključenimi referencami) naj ne presega A4-strani, pisava naj bo Times New Roman (velikost 11), robovi običajni (2,5 cm), razmik med vrsticami 1,15.

 

Dogodek je v prvi vrsti namenjen študentom, zato je strah, da bodo vaše predstavitve premalo izčrpne ali strokovne, odveč. Dobrodošle so vse jezikoslovne teme. Letošnja novost je, da si želimo po konferenci izdati zbornik. Več informacij o tem pa pošljemo v naslednjih mesecih.

FB-objava - Jezikoslovni dan 2.0_0.pdf

Veselimo se vaših prispevkov!

Obvestila

Oddelek za arheologijo

Strokovna služba oddelka - zaprto 15. 4. 2024

Mednarodna pisarna, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Povabilo k udeležbi na poletni šoli »Igrivo vedenje« (od 25. do 27. junija 2024)

Oddelek za zgodovino

Strokovna ekskurzija v Trst, 16. 5. 2024

Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje

Urnik knjižnice/ tajništva oddelka med 15. 4. in 19. 4. 2024 bo naslednji

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Sodelovanje v anketi o mobilnostnih navadah študentk in študentov