Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

NOVO: Študijski proces in testiranje študentov

Spoštovane študentke, spoštovani študenti!

Z 11. aprilom se je končalo popolno zaprtje javnega življenja zaradi preprečevanja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je trajalo od začetka tega meseca. Z včerajšnjim dnem so stopili v veljavo ukrepi, ki so veljali že pred omenjenim začasnim zaprtjem. To vključuje izvajanje delov študijskega procesa v skupinah do deset študentk in študentov. Na Filozofski fakulteti glede na specifike posameznih študijskih programov potekajo vaje in seminarji v manjših skupinah, nekatere druge oblike študijskega procesa pa pri predmetih, ki jih obiskuje manjše število študentov in študentk, ter na manjših oddelkih.

Kljub vladnemu odloku, ki omogoča zbiranje v skupinah do 10 ljudi, Filozofsko fakulteto omejuje specifika dvopredmetnosti, ki s prepletom študijskih smeri otežuje realne možnosti izvajanja študijskega procesa. Ob tem mnogi študenti in študentke v anketah, ki smo jih izvedli na fakulteti oziroma na posameznih oddelkih, opozarjate, da zaradi stanovanjskih, finančnih ali drugih objektivnih razlogov nimate možnosti bivanja v Ljubljani in s tem udeleževanja študijskega procesa na fakulteti, zato je izpeljava študija na fakulteti še toliko težji logistični zalogaj. Pri delnem prenosu študijskega procesa nazaj v predavalnice tako skušamo upoštevati omejitve, s katerimi se sooča fakulteta in njeni študenti in študentke. Študijski proces v živo bo, kot je veljalo pred zadnjim popolnim zaprtjem, ob upoštevanju vseh vladnih ukrepov, izveden v dogovoru med študenti in izvajalci predmetov, predvsem za tiste oblike študijskega procesa, ki so neposredno vezane na izpeljavo v fizičnem prostoru. Pričakujemo, da bo to vsaj deloma možno v t. i. oranžni fazi. Zaradi vseh specifik se bo študijski proces tudi v tem primeru izvajal na hibriden način. To bo omogočalo študentom in študentkam, ki se zaradi objektivnih razlogov ne bodo mogli udeležiti študijskega procesa v živo, da bodo lahko še naprej nemoteno sledili študijskemu procesu.

Študentke in študenti se lahko pred izvajanjem študijskih obveznosti brezplačno testirate na fakulteti. Za študentke in študente testiranje ni obvezno, je pa zaželeno. Testiranje bo potekalo v prostorih fakultete na Aškerčevi, vsak torek med 8. in 9. uro (odvisno od števila prijavljenih), predvidoma v predavalnici 4. Vsi zainteresirani lahko svojo odločitev za testiranje sporočite v oddelčno tajništvo vsak petek najpozneje do 11. ure za testiranje v torek teden kasneje. Udeleženci testiranja morajo imeti s seboj zdravstveno kartico ter morajo biti brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil.

Študijsko leto se počasi izteka. Za nami je turbulentno leto nenehnih sprememb, ki smo se jim poskušali čim hitreje prilagajati. Težave si prizadevamo reševati sproti in ob upoštevanju okoliščin, ki jih kroji epidemija, pri tem pa je potrebna velika mera razumevanja in potrpežljivosti vseh, ki smo vključeni v fakultetno življenje. Za vaš prispevek na tej poti in za vaše razumevanje se zahvaljujemo in vam želimo obilo moči pri premagovanju zadnjih mesecev študijskega leta.

 

Lepo vas pozdravljamo,

Vodstvo UL FF

Obvestila

Štipendije Utrechtske mreže za študente in mlade raziskovalce Univerze v Ljubljani

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Poziv za prijavo najboljših diplomskih in magistrskih del

Referat, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Prijava na MEM Summer Summit

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Pedagoška enota za šport

Možnost brezplačnega preverjanja telesnih zmogljivosti - SLOfit odrasli

Oddelek za geografijo

Študentska konferenca o trajnostnem razvoju v okviru zveze EUTOPIA - Zadnji poziv za prijave

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Odpoved predavanj pri red. prof. dr. Muršiču

Mednarodna pisarna

Novičnik zveze EUTOPIA

Oddelek za slavistiko

Jugoslavija 30 let kasneje: spomin in stanje

Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

Testiranje - študenti

Oddelek za zgodovino

Obvestilo - dr. Jerše